Keuken Familiehuis Daniel den Hoed

"Als ik iets kan doen..."

Word vrijwilliger in het Familiehuis

"Als ik iets kan doen..." is een veelgehoorde vraag in tijden van ziekte. En ja, je kunt zeker iets doen. Het Familiehuis is namelijk op zoek naar extra vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je de onmisbare kracht die zorgt dat het Familiehuis voor kankerpatiënten en hun naasten een gezellig, warm en schoon 'tweede thuis' dichtbij het ziekenhuis is. Je staat klaar met een luisterend oor en helpende hand. In kleine teams verricht je met collega's licht huishoudelijke en administratieve werkzaamheden. Dat doe je een dagdeel naar keuze, overdag, 's avonds en/of in het weekend. Iets voor jou? 

"Het geeft me een goed gevoel dat ik iets kan doen. Als vrijwilliger ontlast je kwetsbare mensen die toch al zoveel aan hun hoofd hebben. Daarnaast zie ik in het Familiehuis ook de andere kant van het leven en dat verruimt mijn blik."

Hena

Vrijwilliger Familiehuis

"Het Familiehuis voelt als een warme deken. Ik werd meteen opgenomen in de groep vrijwilligers en ook de gesprekjes met de gasten zijn heel mooi."

Sandra

Vrijwilliger Familiehuis

"Het Familiehuis is voor veel mensen een tijdelijke veilige haven in een leven tussen hoop en vrees."Ben

Vrijwilliger Familiehuis

“Ik merk dat onze hulp echt nodig is. Juist in deze tijd willen mensen dichtbij het ziekenhuis zijn en niet onnodig met het openbaar vervoer reizen. Ik sprak een mevrouw die er twee uur over doet voordat ze thuis is. Zij is zo blij dat dit dankzij het Familiehuis niet dagelijks hoeft!”

Anita

Vrijwilliger Familiehuis

“Het is heerlijk om iets voor andere mensen te kunnen doen. Ik steek gewoon ook graag mijn handen uit de mouwen. Nee, ik heb nog geen seconde spijt dat ik me heb aangemeld als vrijwilliger. Ik voel me hier zo thuis!”

Yolanda

Vrijwilliger Familiehuis

"Het gevoel om iets voor een ander te betekenen in onbetaalbaar. Je deelt in het Familiehuis gemakkelijk persoonlijke verhalen met elkaar. Daarnaast hebben we veel lol en ook dat is belangrijk voor de gasten. Een droevige stemming is wel het laatste waar ze behoefte aan hebben." 

Karin

Vrijwilliger Familiehuis

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635