Veelgestelde vragen

Hoe kan ik donateur worden? 

Wat fijn dat je het Familiehuis wil steunen! We zijn blij met iedere bijdrage.

Je kunt het Familiehuis steunen door een bedrag over te maken op ons rekeningnummer NL24 ABNA 0491 9890 75 - ten name van Stichting Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdam.

Onder deze veelgestelde vragen is een Tikkie te vinden. Door deze te scannen via de camera van je mobiele telefoon, kom je automatisch in de veilige betaalomgeving van ABN AMRO en kun direct vanaf jouw rekening een bedrag overmaken. 

Of je kunt kiezen voor een machtiging waarmee je het Familiehuis toestemming geeft periodiek een afgsproken bedrag af te schrijven. Op de pagina 'Periodieke gift' vind je alle voordelen van periodiek schenken en onze schenkingsovereenkomst. 

Ik geef een feest en wil aan mijn gasten vragen een donatie aan het Familiehuis te doen. Hoe werkt dat?

Het gebeurt regelmatig dat mensen tijdens een leuke of minder leuke gebeurtenis vragen een donatie te doen aan het Familiehuis. Daar zijn we heel blij mee en helpen je hier graag bij. 

Je kunt ervoor kiezen om je gasten te vragen om hun bijdrage over te maken op ons rekeningnummer: NL24 ABNA 0491 9890 75, ten name van Stichting Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdam. Als je hen vraagt de overboeking een bepaalde omschrijving te geven (bijvoorbeeld 'Huwelijksfeest Piet en Truus'), kunnen wij de bijdrage traceren en je laten weten wat het eindbedrag is. 

We kunnen je ook helpen aan een Tikkielink en/of QR code. Deze code kun je online of in print gebruiken en leidt jouw gasten direct naar de veilige online betaalomgeving van Tikkie (ABN AMRO). Hier kunnen gasten een eigen gekozen bedrag overmaken. Ook hierbij geldt dat wij kunnen laten weten wat het totaalbedrag is. 

Liever contant? We hebben collectehuisjes beschikbaar die neergezet kunnen worden zodat hierin contante donaties verzameld kunnen worden. Wil je zo'n huisje inzetten? Stuur dan een mailtje naar familiehuis@erasmusmc.nl

Kan ik met mijn team in het Familiehuis komen helpen?

In overleg is het zeker mogelijk om bijvoorbeeld te komen klussen, koken voor gasten of mee te denken bij specifieke vragen. Wel is het zo dat bij ons de rust voor onze gasten voorop staat. We ontvangen daarom graag een klein team (maximaal 8 personen) om ons te komen helpen. Neem hiervoor een e-mail naar familiehuis@erasmusmc.nl zodat we de mogelijkheden kunnen afstemmen. 

Wil je je vaker inzetten voor het Familiehuis. Denk er dan eens over om vrijwilliger te worden in het Familiehuis. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina 'Vrijwilligerswerk'

Waar wordt mijn donatie aan besteed?

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige vrijwilligersorganisatie die geen financiering ontvangt vanuit de overheid en ook géén onderdeel is van het Erasmus MC. Jouw donatie komt rechtstreeks ten goede aan kankerpatiënten en hun familie. Je helpt direct mee hen dichtbij elkaar te laten zijn. Je donatie, tenzij anders wordt aangegeven, wordt besteed om overnachtingen mogelijk te maken door het verschil te dekken in de geringe eigen bijdrage van onze gasten en de werkelijke kosten van een overnachting. 

Wij streven er in alles naar om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Zo huren we bijvoorbeeld geen dure bureaus in en weten we ons gesteund door een aantal professionals. Zij helpen ons op vrijwillige basis. Zo creëren we saamhorigheid en zorgen we met elkaar dat jouw donatie besteed wordt aan onze doelgroep: kankerpatiënten en hun familieleden. 

Namens onze gasten: Bedankt!

Een bedankje namens familieleden van kankerpatiënten aan alle vrijwilligers en donateurs. Dankzij hen kunnen zij dichtbij hun geliefde familielid verblijven. 

Doneer gemakkelijk en snel met een Tikkie

Gebruik bovenstaande Tikkie om snel, veilig, eenvoudig en direct een bedrag over te maken aan het Familiehuis. Overschrijven naar ons rekeningnummer kan natuurlijk ook: NL 24 ABNA 0491 9890 75

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635