Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam

010 - 704 11 05
familiehuis@erasmusmc.nl

Bereikbaarheid

Familiehuis Daniel den Hoed is gevestigd in het centrum van Rotterdam, in de wijk Little C tegenover het Erasmus MC. Het Familiehuis is zowel met de auto als met openbaar vervoer goed te bereiken.

Parkeren bij het Familiehuis is echter beperkt en alleen mogelijk na reservering. We adviseren onze gasten en bezoekers om gebruik te maken van het openbaar vervoer of zich te laten afzetten en/of ophalen. Nabij de ingang van het Familiehuis kan kortdurend gebruik worden gemaakt van een 'Kiss & Ride' zone.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave van de plattegrond.

Met het openbaar vervoer
Metrolijn A, B of C: Stap uit bij halte Dijkzigt of Coolhaven.
Volg de op de plattegrond aangegeven looproute.

Bus 44: Stap uit bij halte ’s-Gravendijkwal.
Volg de op de plattegrond aangegeven looproute.

Tram 8: Stap uit bij halte Euromast.
Volg de op de plattegrond aangegeven looproute.

Plan je reis via OV9292
Vind alle OV-informatie om jouw reis naar het Familiehuis te plannen in de 9292 app. Via de app zijn ook direct e-tickets voor de hele reis te koop. Klik op onderstaand 9292-icoon om direct de website te openen. 

Met de auto
Vanuit Dordrecht
Volg vanaf de A15 de borden S103 naar Rotterdam-Centrum en Rotterdam-Zuidplein. Via de Vaanweg rij je door de Maastunnel. Na de Maastunnel vervolg je je weg over de 's Gravendijkwal. Dan links het Droogleever Fortuynplein over en rechts afslaan naar de G.J. de Jonghweg. Wanneer je de tweede straat naar rechts neemt, de Academiestraat, rij je aan het eind rechts de Karl Weisbardstraat op. 

Vanuit Utrecht
Bij knooppunt Gouwe vervolg je je weg over de A20. Volg de aanwijzingen Rotterdam-Centrum en neem afslag 14. Neem de derde afslag op de rotonde naar de Gordelbrug. Na 540 meter op de Schieweg rechts afslaan naar de Bergselaan. Vervolg je weg over de Stadhoudersweg en sla na 607 meter linksaf naar de Statenweg. De Statenweg gaat over in de 's Gravendijkwal. Ga voor de Maastunnel rechtsaf naar de G.J. de Jonghweg. Wanneer je de tweede straat naar rechts neemt, de Academiestraat, rij je aan het eind rechts de Karl Weisbardstraat op.

Parkeren
Het Familiehuis bevindt zich in het centrum van Rotterdam waar parkeerruimte schaars is. Hierdoor is er helaas geen mogelijkheid om gratis te parkeren. Bij voldoende ruimte kun je voor maximaal twee nachten (€ 10,- per nacht) je auto parkeren in de parkeergarage van Little C (onder het Familiehuis). Een parkeerplek dient vooraf aangevraagd te worden via het kameraanvraagformulier en wordt toegekend op basis van beschikbaarheid. 

Na twee dagen of direct na aanvang van jouw verblijf, kun je je auto in één van de parkeergarages van het Erasmus MC (Wytemaweg of


Westzeedijk) parkeren tegen een gereduceerd tarief. In de directe omgeving van het Erasmus MC volg je de bewegwijzeringsborden naar deze parkeergarages. In de parkeergarages volg je de borden naar 'Ingang' waarna je in het voetgangersgebied ('Passage/Plein') komt. Vanaf de hoofdingang van het Erasmus MC volg je de op de plattegrond aangegeven looproute. 

Meer informatie over de parkeergarages van het Erasmus MC, de parkeertarieven en de kortingsregelingen vind je op www.erasmusmc.nl/bereikbaarheid

Sluiting Heinenoordtunnel

Afsluitingen Heinenoordtunnel 

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in 2023 en 2024. Dit betekent dat er gedurende meerdere periodes (met name in de weekenden) wegafsluitingen en omleidingen zijn.
Houd dus rekening met eventuele extra reistijd. 

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635