Faciliteiten

Kamers
Het huidige Familiehuis heeft 13 tweepersoonskamers waarvan 4 geschikt zijn voor gasten met een rolstoel. Alle kamers hebben twee eenpersoonsbedden, fauteuils, bureau, douche en toilet, radio en televisie. Bovendien kun je gebruik maken van WiFi, via de "hotspot' van het Erasmus MC. Onze gasten houden in principe zelf hun kamer op orde. Handdoeken en beddengoed zijn beschikbaar; je hoeft deze niet zelf mee te nemen.

Woonkamer
Het Familiehuis heeft een huiselijke woonkamer met terras. De woonkamer is voorzien van een 'internethoek' met webcam. Voor de gasten is er een tafelabonnement op diverse kranten (AD, Volkskrant).

Keuken
In onze grote keuken met aangrenzende eetkamer kan gebruik worden gemaakt van kookunits en ovens. Er is ruim voldoende keukengerei en serviesgoed. Ook zijn er vaatwassers, een diepvriezer en een magnetron. Gasten beschikken over een eigen kastje en koelkast zodat je je eigen boodschappen kunt bewaren.

Wassen
In het souterrain is alles aanwezig om zelf je privéwas te kunnen doen en te kunnen drogen. Onze vrijwilligers verstrekken graag een muntje en wasmiddel.

Fietsen
In het souterrrain staan fietsen die vrij te gebruiken zijn door onze gasten. Voor vervoer naar het ziekenhuis is een e-bike beschikbaar. 

Parkeren

Op de openbare weg (Groene Hilledijk) of op het afgesloten terrein rondom het Familiehuis kun je gratis parkeren. 

Verblijf je meerdere nachten in het Familiehuis, dan kun je een afstandsbediening voor de slagboom in bruikleen krijgen waarmee je zelf de slagboom kunt openen en sluiten. Wij informeren je graag bij aankomst in het Familiehuis. 

Pendelbus naar het Erasmus MC

Op werkdagen kun je - met dank aan Trevvel en DOCK - gratis gebruik maken van een pendelbusje dat speciaal voor gasten van het Familiehuis in de ochtend en in de avond in ca 20-25 minuten van/naar het Erasmus MC rijdt. Bij de receptie van het Familiehuis is meer informatie te krijgen over vertrektijden en opstapplaatsen.

Met OV of eigen vervoer

Neem de bus (76, halte Groene Hilledijk) naar metrostation Zuidplein, vandaar met P+R Citybus 44 richting Rotterdam Centraal, uitstappen bij halte Erasmus MC, ‘s Gravendijkwal (reistijd ca 35 minuten)
Of neem de tram (lijn 25 richting Schiebroek). Uitstappen bij halte Leuvehaven, via Vasteland en Westzeedijk loop je  in ca 15 minuten naar het Erasmus MC (reistijd ca 30 minuten).

Met eigen auto raden wij aan over de Erasmusbrug naar het Erasmus MC te rijden. Betaald parkeren kan in een van de parkeergarages Westzeedijk en Wytemaweg. Voor kortingsregelingen verwijzen wij naar de website van het Erasmus MC.