Faciliteiten Familiehuis

Familiehuis Daniel den Hoed is geen hotel, maar een logeerhuis. Gasten verblijven in een eigen tweepersoonskamer met badkamer en kunnen gebruikmaken van een aantal gemeenschappelijke faciliteiten. 

Gastenkamer

Het Familiehuis heeft 30 gastenverblijven waarvan 3 studio's voor langdurig verblijf en 5 kamers geschikt voor gasten met een rolstoel. Alle kamers hebben tweepersoonsbedden, douche, toilet, bureau, fauteuils en een televisie. Onze gasten houden, in principe, zelf hun kamer op orde. Handddoeken en beddengoed zijn beschikbaar.

Dakterras

Bij de entree bevindt zich een serre waar je het hele jaar door 'buiten' kunt zijn. Naast de serre is het goed toeven op ons dakterras met schitterend uitzicht op Rotterdam. 

Lobby & leestafel

In de lobby kun je rustig zitten met een kop koffie en een krantje. Behalve onze logeergasten kunnen ook ambulante oncologiepatiënten tussen behandelingen door in de lobby op adem komen. In de werkhoek naast de leestafel kan worden gemaakt van een pc met printer. 

Koken en wassen

In onze grote keuken en aangrenzende eetkamer kan gebruik worden gemaakt van kookunits en ovens. Er is ruim voldoende keukengerei en serviesgoed. Ook zijn er vaatwassers, een diepvries en magnetron. Alle gasten beschikken over een eigen deel van de voorraadkast en koelkast voor het bewaren van boodschappen. In onze wasruimte kunnen gasten terecht om hun kleding te wassen. Wasmiddel wordt automatisch gedoseerd. Betaling kan via een pinpas. Het Familiehuis zorgt voor reinigen van linnengoed en handdoeken. 

Fitnessruimte

In het Familiehuis is een kleine fitnessruimte met diverse toestellen. Bij de receptie kan sportkleding worden geleend. 

Woonkamer en bibliotheek

In de woonkamer zijn meerdere hoeken gecreëerd: bij de tv, in de kinder-/spelcomputerhoek en in de bibliotheek. Ook is er een stilteruimte. 

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder jou!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676