Een kamer aanvragen

Wordt uw partner of familielid behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut of bent u zelf (poliklinisch) oncologiepatiënt? Is het heen en weer reizen tussen thuis en het ziekenhuis te belastend en wilt u graag dichterbij het ziekenhuis verblijven? U bent, indien de beschikbaarheid het toelaat, van harte welkom om gedurende de behandeling of opname in Familiehuis Daniel den Hoed te logeren. Het Familiehuis bevindt zich aan de overkant van het Erasmus MC, in de wijk Little C. Binnen 10 minuten lopen bent u van het Familiehuis in het ziekenhuis. 

Het Familiehuis wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers en donateurs en is geen zorghotel. Gasten moeten volledig voor zichzelf kunnen zorgen. Wie daar enige hulp bij nodig heeft, kan alleen in het Familiehuis logeren onder begeleiding van iemand die deze zorg overneemt. 

Per patiënt is maximaal één gastenkamer beschikbaar. Op iedere kamer staan twee eenpersoonsbedden. De eigen bijdrage voor gasten met een Nederlandse zorgverzekering bedraagt € 25,- per kamer per nacht (o.b.v. maximaal twee personen per kamer). Tegen betaling kan eventueel een derde bed worden bijgeplaatst. Voor gasten zonder Nederlandse zorgverzekering gelden afwijkende tarieven.

Het Familiehuis is in eerste instantie bedoeld voor oncologiepatiënten en/of hun familieleden en naasten. Indien de capaciteit het toelaat zijn in overleg ook andere patiëntgroepen van het Erasmus MC welkom. 

Een kamer aanvragen kan via ons aanvraagformulier, zie onderstaande button. Let op. Uw verblijf is pas definitief zodra u een bevestiging per e-mail van ons heeft ontvangen. Wij informeren u zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren of wij voor de gevraagde periode een kamer voor u beschikbaar hebben. 

Bij een aanvraag korter dan 48 uur voorafgaand aan het verblijf verzoeken we u om telefonisch te informeren of een kamer beschikbaar is. 

Alhoewel we trachten om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn, kunnen wij niet garanderen dat alle aanvragen gehonoreerd worden. Wij raden aan een kamer direct aan te vragen zodra bekend is wanneer de opname/behandeling plaatsvindt. 

Voor vragen kunt u dagelijks tussen 08.30 en 21.30 uur bellen naar
010 - 704 11 05.

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635