Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid

Al meer dan 30 jaar
Hun Thuis, Ons Huis

Vanuit de toenmalige Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam-Zuid ontstond eind jaren tachtig de wens om familieleden van patiënten dichtbij het ziekenhuis een betaalbare logeergelegenheid te bieden. Dat resulteerde in 1990/1991 in de bouw van Familiehuis Daniel den Hoed, dat tegenover de hoofdingang van de kliniek met financiële steun van velen werd gerealiseerd en in april 1991 door Prinses Juliana werd geopend. Sindsdien is het Familiehuis voor vele duizenden gasten van onschatbare waarde geweest tijdens de emotioneel zware periode van ziekte en behandeling. 

Bouw Familiehuis Daniel den Hoed aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid

1990

Het Familiehuis wordt gebouwd op de Groene Hilledijk voor de hoofdentree van de Daniel den Hoed Kliniek op Rotterdam-Zuid.

Ondertekening koopovereenkomst nieuw Familiehuis Daniel den Hoed in Little C

2017

Door de verhuizing van de Daniel den Hoed Kliniek naar het Erasmus MC moet ook het Familiehuis een nieuwe locatie betrekken. De koopovereenkomst voor een pand in
Little C wordt getekend.

Hoogste punt bereikt bij bouw nieuw Familiehuis Daniel den Hoed in Little C

2019

In het najaar van 2019 bereikt de bouw van het nieuwe Familiehuis in Little C het hoogste punt. Intussen blijft het Familiehuis, tot aan de verhuizing, geopend op Rotterdam-Zuid. 

Familiehuis Daniel den Hoed

2021

Op 5 mei 2021 opent het nieuwe Familiehuis in Little C haar deuren voor de eerste logeergasten. 

Jubileum

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Familiehuis werden een film en magazine gemaakt voor en door vrijwilligers en medewerkers. Al drie decennia is het Familiehuis een dierbaar 'thuis' voor vele gasten en een dierbaar huis voor vele vrijwilligers. Er wordt gelachen en gehuild en vele vriendschappen gesloten. Een dierbaar huis waar 'samen' telt. 

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635