Veelgestelde vragen

Hoe kan ik donateur worden?

Fijn als je ons wilt steunen! Je kunt een bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL24ABNA0491989075 t.n.v. Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdam.

Of je kunt makkelijk helpen door ons te machtigen het bedrag van je rekening af te schrijven. Vul daarvoor een machtingsformulier in.

Ik wil het liefst helpen met een tastbaar product. Kan dat?

We zijn heel blij met elke steun. Veel mensen willen ons helpen door iets tastbaars te geven, een leenfiets, vaatwasser, koelkast, bloemen om de huiskamer op te vrolijken, een stofzuiger. Wil je dat? Neem dan eerst contact met ons op om te kijken waar we op dat moment behoefte aan hebben.

Ik geef een feest en wil aan mijn gasten vragen een donatie aan het Familiehuis te doen. Hoe werkt dat?

Het gebeurt heel vaak dat mensen tijdens een leuke of ook wel minder leuke gebeurtenis vragen een donatie te doen aan het Familiehuis. Daar zijn we heel blij mee! Het makkelijkst kun je de gasten vragen om hun bijdrage over te maken op ons rekeningnummer (NL24ANBA0491989075 t.n.v. Familiehuis Daniel den Hoed, Rotterdam). Als je ze vraagt om een bepaalde omschrijving te hanteren, bijvoorbeeld '50-jarig huwelijk Piet en Truus' kunnen wij het traceren en je laten weten wat het eindbedrag is. Liever contant? Je kunt bij ons een collectebus ophalen waar mensen hun bijdrage kunnen achterlaten.

Hoe kan ik een machtiging stopzetten?

Allereerst willen wij je bedanken voor je donatie(s). Daarmee heb je veel mensen geholpen dichtbij elkaar te blijven. Als je de machtiging wilt stopzetten, kun je dat het beste doen door een email te sturen aan familiehuis@erasmusmc.nl. Telefonisch via 010 704 11 06 kan natuurlijk ook. 

Ik wil Vriend van het Familiehuis worden. Hoe doe ik dat?

Geweldig dat je je wilt voegen bij de vriendenclub van het Familiehuis. Met elkaar zorgen jullie ervoor dat onze gasten dichtbij het ziekenhuis een warm "tweede thuis" vinden. Je meldt je aan door het bijgaande Vriendenformulier in te vullen en wij zorgen dat je jaarlijks een factuur van 250 euro ontvangt. je wordt Vriend van het Familiehuis voor een periode van ten minste drie jaar.

Kan ik met mijn team in het Familiehuis komen helpen?

In overleg is het mogelijk om bijvoorbeeld te Klussen, koken voor de gasten, meedenken met specifieke vragen etc.  Wel is het zo dat bij ons de rust van de gasten voorop staat. Een klein team, denk aan max 8 personen, is daarom prima om ons te komen helpen. Neem daarvoor contact op met het management.

Waaraan wordt mijn donatie besteed?

Het Familiehuis is een zelfstandige vrijwilligersorganisatie, die geen financiering ontvangt vanuit overheid en gèèn onderdeel is van het Erasmus MC. Je donatie komt rechtstreeks ten goede aan kankerpatiënten en hun familie en je helpt direct mee hen dichtbij elkaar te laten zijn. Je donatie, tenzij anders wordt aangegeven, wordt besteed om overnachtingen mogelijk te maken door het verschil te dekken in de geringe eigen bijdrage van gasten en de werkelijke kosten van een overnachting. Wij streven in alles om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Zo huren we bijvoorbeeld geen dure bureaus in en weten we ons gesteund door een aantal professionals dat ons helpt op vrijwillige basis. Zo creëen we saamhorigheid en zorgen we met elkaar dat jouw donatie besteed wordt aan onze doelgroep: kankerpatiënten en hun familie. 

Doneer gemakkelijk en snel met een Tikkie!

Je kunt je zelfgekozen bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL24ABNA049198907 of via een Tikkie aan het Familiehuis.