"Samen kom je verder, daar geloof ik heilig in"

Ruud Maaskant, CEO Jordex en voorzitter van stichting Rotterdam Fund Racers over zijn betrokkenheid bij het Familiehuis Daniel den Hoed

 ‘Hand in hand vastberaden’ is de leus waarmee de Rotterdam Fund Racers zich inzetten voor de samenleving. Door deel te nemen aan Alpe d’HuZes en het organiseren van regionale fondsenwervende acties  steunen zij goede doelen waaronder het Familiehuis Daniel den Hoed. Die leus past naadloos bij Ruud Maaskant , een van de oprichters van de Rotterdam Fund Racers. Vastberaden zet hij zich al jaren in voor goede doelen, waarbij plezier en impact hand in hand gaan.

Het bereiken van de top is niet het mooiste moment, beaamt hij. “Ik geniet net zo goed van de voorbereiding, de onderlinge vriendschap, de erkenning en de natuurlijk ook de voldoening om werkelijk iets te kunnen bijdragen. Elk gaatje in mijn agenda wil ik besteden aan het goede doel.”

Samen betrokken

Ook vanuit zijn bedrijf Jordex Shipping & Forwarding toont Ruud met diezelfde Rotterdamse vastberadenheid zijn maatschappelijke betrokkenheid. Jordex tekende onder meer voor adoptie van een gastenkamer in het nieuwe Familiehuis en doneert met Kerst aan diverse goede doelen. “Dit gaat niet alleen van mij uit. Onze medewerkers en relaties mogen mee besluiten, want maatschappelijke betrokkenheid gaat ons allemaal aan. Het staat iedereen natuurlijk vrij om er in mee te gaan, maar ik merk wel dat mensen elkaar inspireren. En ja, uiteraard is het ook fijn om erkenning te krijgen dat je als bedrijf goed bezig bent” zegt hij eerlijk.

Samen vitaal

“Voor iedereen geldt dat we vroeg of laat mensen aan kanker verliezen. Dus moeten we bijdragen waar we kunnen, zowel aan de steun voor patiënten die in het Familiehuis zo mooi wordt gefaciliteerd als aan de ziekte zelf.” Niet voor niets staat bij Jordex gezond leven hoog op de agenda. In 2017 werd het bedrijf uitgeroepen tot ‘Vitaalste Bedrijf van Nederland’. In het bedrijf zit een complete fitness studio waar medewerkers onder professionele begeleiding kunnen trainen. “Samen sporten is echt leuk en bovendien vergroot  het saamhorigheid op de werkvloer.” Ook in het bedrijfsrestaurant is er volop aandacht voor gezond eten. “Behalve op vrijdag, dan staat er ook een vette hap op het menu. Balans moet er zijn, natuurlijk moeten we ook genieten van het leven” lacht Ruud.

 “Ik denk niet in excuses, ik wil echt iets veranderen. Dat moet! Natuurlijk kan ik wegkijken, maar daar help ik niemand mee. Elk stukje inzet, elke minuut die ik erin stop, elke euro heeft effect. Je mòet iets doen, als mens en als bedrijf” besluit Ruud vastberaden. “Samen kom je verder, in alles wat je doet. Dat geldt in een bedrijf maar vooral in het Familiehuis, en daar geloof ik heilig in.”

 

 

 

Huiselijk en betaalbaar logeren dichtbij het ziekenhuis

Wordt je partner of familielid voor kanker behandeld in het Erasmus MC of ben je zelf poliklinisch kankerpatiënt? Dan kun je logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Logeren dichtbij het ziekenhuis geeft rust en bespaart energie en reistijd.
In een huiselijke en gezellige omgeving kun je zelf koken en wassen. Zolang het Familiehuis in Rotterdam-Zuid is gevestigd (tot eind 2020) kun je gebruik maken van het gratis pendelbusje van en naar het ziekenhuis. 
Wil je even binnenkijken, loop dan gerust even langs bij het Familiehuis. Onze vrijwilligers leiden je graag rond.