"Onderschat niet hoe waardevol het is om samen met relaties het verschil te maken"

werkt bij als Business Development Manager bij Bytesnet, is samen met Harry-Jan Bus initiatiefnemer van het ludieke popbenefietevent Zing je Schor en steunt op diverse manieren het Familiehuis

Hoe ben je bij het Familiehuis betrokken geraakt? In 2017 doneerde ik ter gelegenheid van een diner bij de familie Van Pernis aan het Familiehuis. Daarna wilde ik het goede doel met eigen ogen zien. Wat me trof in het Familiehuis was het ontbreken van de spreekwoordelijke strijkstok. Met een paar betaalde krachten en een groot aantal vrijwilligers wordt er zoveel moois gedaan voor families die het moeilijk hebben. Mijn eigen vader is aan kanker overleden toen ik 16 was dus het onderwerp raakt mij ook persoonlijk.

Hoe is het idee van Zing je Schor ontstaan? Harry-Jan Bus (De Tunes, Walhalla red.) en ik komen beiden regelmatig bij benefietgala’s. Black tie, diner, veiling .. je kent het wel. Wij wilden voor het Familiehuis iets anders, dynamischer en informeler. Toen kwamen we op het idee om een ludieke popavond in Kantine Walhalla te organiseren, waarbij Rotterdammers hun favoriete popsong samen met Het Groot Niet Te Vermijden ten gehore brengen. Iedereen die een beetje muzikaal is en zich wil laten sponsoren door zijn of haar netwerk, kan meedoen. Inmiddels zijn er twee edities geweest en die hebben onze verwachtingen ver overtroffen. Het is verrassend wat er allemaal gebeurt op zo’n avond. Mensen die stik nerveus zijn en toch een geweldig optreden neerzetten, euforie en saamhorigheid tussen de artiesten.. prachtig. Het fijne van Zing je Schor is ook dat iedereen een steentje kan bijdragen. Het hoeft niet met enorme bedragen maar samen haal je toch een prachtig bedrag op.

Mijn mooiste moment? Na de eerste editie in januari 2019 stond Harry-Jan aan de bar, met een grote glimlach, zichtbaar na te genieten. Dat was zo bijzonder om te zien!

Waarom het Familiehuis als goed doel? Als je zelf ervaren hebt hoe ingrijpend kanker is voor de hele familie, dan weet je waar je goed aan doet. Het is een echt Rotterdams doel dat je op diverse manieren kunt helpen. Financieel maar vooral ook met je netwerk. Onderschat niet hoe waardevol het is om samen met relaties het verschil te maken. Dat schept een band. Gezondheid is niet te koop maar door het Familiehuis te steunen help je mensen dichtbij elkaar laten zijn.  Als er iets is dat we uit deze Coronacrisis leren, is hoe belangrijk dat is.

Wat brengt jouw betrokkenheid bij het Familiehuis jou? Ik heb de intentie om altijd te blijven delen en daar mensen blij mee te maken. Dat geeft mij energie en bestaansrecht. Ik ben geïnspireerd door de zoon van een goede vriend die als bioloog in Afrika werkt. Daar hebben mensen niets maar toch delen ze alles, inclusief hun glimlach. Dat kunnen wij toch ook? Jouw bijdrage aan de samenleving vormt je tot wie je bent.

Biedt het ook zakelijk voordeel? Wij laten als Bytesnet zien waar we voor staan en dat brengt zeker voordelen als groei en innovatie met name op het gebied van zorg en onderwijs. Ook hebben we binnen het bedrijf mensen opgeleid die zwaar autistisch zijn maar zich nu kunnen redden in het arbeidsproces. Daar ben ik trots op.

Door als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn, ben je aantrekkelijk voor jongeren. Die generatie is – veel meer dan mijn leeftijdsgenoten – op zoek naar zingeving. Bij sollicitatiegesprekken wordt gevraagd: “wat draag ik bij aan de wereld als ik hier kom werken?” Zeker bij functies waar medewerkers schaars zijn, is het een voordeel als je daar een goed antwoord op hebt.

Mijn collega’s bij Bytesnet zijn trots op Zing je Schor. Niet voor niets staat er bij elke editie een collega op het podium te stralen (Hans den Aantrekker en Reshma Gulrai, red.) Die energie zingt door in het hele bedrijf.

 

Huiselijk en betaalbaar logeren dichtbij het ziekenhuis

Wordt je partner of familielid voor kanker behandeld in het Erasmus MC of ben je zelf poliklinisch kankerpatiënt? Dan kun je logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Logeren dichtbij het ziekenhuis geeft rust en bespaart energie en reistijd.
In een huiselijke en gezellige omgeving kun je zelf koken en wassen. Zolang het Familiehuis in Rotterdam-Zuid is gevestigd (tot eind 2020) kun je gebruik maken van het gratis pendelbusje van en naar het ziekenhuis. 
Wil je even binnenkijken, loop dan gerust even langs bij het Familiehuis. Onze vrijwilligers leiden je graag rond.