"Eerst geven voordat je kunt nemen"

Maarten en Silvia van der Hoek (W.T. Group) zijn als donateur en supporter al jarenlang betrokken bij het Familiehuis Daniel den Hoed

“Ik hoefde er geen minuut over na te denken of ik het Familiehuis zou helpen” zegt Maarten van der Hoek. “Wat me zo aanspreekt is dat mensen belangeloos voor elkaar klaarstaan. Waar bij veel bedrijven commercieel gewin voorop staat, gaat het bij het Familiehuis om hulp aan de medemens. Geen borstklopperij maar daadkracht, op vrijwillige basis. Dat vind ik mooi” zegt de Rotterdamse ICT-ondernemer. Niet voor niets is zijn motto: “eerst geven voordat je kunt nemen.”

 Die eerste gift van de W.T. Group, die toen nog alleen bestond uit W.T. International, was bij de Slapeloze Galanacht in 2017 waarbij geld werd ingezameld om het nieuwe Familiehuis te realiseren. “Ik zat daar met een brok in mijn keel” vertelt Silvia. “Ik ben zelf langdurig ziek geweest en weet dus hoe ontzettend belangrijk het is als er iemand voortdurend naast je bed zit en je hand vast houdt.” Silvia meldde zich aan als vrijwilliger. Ondanks haar drukke leven met een jong gezin en een eigen bedrijf wil ze graag iets terugdoen, het liefst bij een kleinschalige en toegankelijke organisatie. “Wij hebben het zelf zo goed, dan blijf je toch niet aan de zijlijn staan” vindt ze.

Voor Maarten is het niet voldoende om “zomaar geld over te maken”. Dat biedt naar zijn mening te weinig betrokkenheid. Hij zoekt actief naar manieren om het Familiehuis te steunen vanuit de kernwaarden van de W.T. Group: daadkracht, flexibel, samenwerken en lef. “En zichtbaar” vult Silvia aan. “Waar wij er willen zijn voor onze klanten, willen wij ook ons steentje bijdragen aan het Familiehuis waardoor familieleden er kunnen zijn voor kankerpatiënten.”

Vorig jaar ontstond het idee om vanuit de eigen W.T.-organisatie iets tastbaars te doen voor het Familiehuis. “In korte tijd moesten zo’n honderd vrijwilligers worden ingewerkt in het nieuwe en veel grotere Familiehuis en een van onze bedrijven, W.T. Training, voorziet onder meer in het maken en beheren van e-learnings. Een schot in de roos: wij konden het Familiehuis helpen met professionaliseren door het inwerken van vrijwilligers efficiënt en schaalbaar te maken. Het is belangrijk dat vrijwilligers zich welkom voelen en een gedegen training krijgen voordat zij in het nieuwe Familiehuis starten. Zeker nu, met alle Corona-beperkingen, is e-learning een duurzame oplossing.” Samen met de makers van het platform onder onze e-learnings, aNewSpring – ook een écht Rotterdams bedrijf - werd belangeloos een pasklare module gemaakt die intussen succesvol wordt ingezet.

Maarten en Silvia vinden het belangrijk om hun medewerkers en klanten zoveel mogelijk bij het goede doel te betrekken. “We maken intern duidelijk dat we hiermee samen met aNewSpring iets moois aan het Familiehuis schenken en vooral waarom we dat belangrijk vinden” zegt Maarten. “Samen iets doen voor een goed doel verbindt, en dat is in deze afstandelijke Coronatijd meer dan welkom.”

Huiselijk en betaalbaar logeren dichtbij het ziekenhuis

Wordt je partner of familielid voor kanker behandeld in het Erasmus MC of ben je zelf poliklinisch kankerpatiënt? Dan kun je logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Logeren dichtbij het ziekenhuis geeft rust en bespaart energie en reistijd.
In een huiselijke en gezellige omgeving kun je zelf koken en wassen. Zolang het Familiehuis in Rotterdam-Zuid is gevestigd (tot eind 2020) kun je gebruik maken van het gratis pendelbusje van en naar het ziekenhuis. 
Wil je even binnenkijken, loop dan gerust even langs bij het Familiehuis. Onze vrijwilligers leiden je graag rond.