Een warm "tweede thuis" dichtbij het ziekenhuis

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt een tijdelijk "tweede thuis' aan familieleden van kankerpatiënten die daardoor dichtbij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC worden behandeld, kunnen bij ons logeren. Het Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting, die geen subsidie van overheden ontvangt en daarom afhankelijk is van donateurs en vrijwilligers. 

Sinds 1991

Vanuit de toenmalige Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam-Zuid ontstond eind jaren tachtig de wens om familieleden van patiënten dichtbij het ziekenhuis betaalbare logeergelegenheid te bieden. Dat resulteerde in 1990/1991 in de bouw van het Familiehuis Daniel den Hoed, dat tegenover de hoofdingang van de kliniek met financiële steun van velen werd gerealiseerd en in april 1991 door Prinses Juliana werd geopend. Sindsdien is het Familiehuis Daniel den Hoed voor vele duizenden gasten van onschatbare waarde geweest tijdens de emotioneel zware periode van ziekte en behandeling. 

Vanaf 2021

Met de verhuizing van de voormalige Daniel den Hoedkliniek naar de centrumlocatie van het Erasmus MC was het Familiehuis in Rotterdam-Zuid verder van het ziekenhuis dan wenselijk. Tegenover het Erasmus MC werd een pand aangekocht in de nieuwe wijk Little C, vanwaar het ziekenhuis snel en gemakkelijk te voet bereikbaar is. Sinds 5 mei 2021 is dit nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed geopend voor gasten. Ook dit huis kon vanuit eigen vermogen van de stichting en met hulp van Stichting Roparun en vele andere particuliere donateurs, vermogensfondsen en bedrijven gerealiseerd worden. #nietzonderjou