Gasten vertellen

''Een hele geruststelling dat mijn vrouw dichtbij is''

Huub en Mia van de Wouwer logeerden in het Familiehuis toen de Limburger behandeld werd voor lymfeklierkanker. "Het is een hele geruststelling dat mijn vrouw hier kon logeren. Iedereen is zo aardig voor haar, de vrijwilligers en de chauffeurs van het pendelbusje die haar elke dag naar het ziekenhuis brengen."

''Het Familiehuis kan je redding zijn''

Sinds 2013 komen ze in het Familiehuis: Rene Klerx en Anne-Mieke Lamers uit Waalwijk. René onderging in dat jaar een autologe stamceltransplantatie en Anne-Mieke logeerde wekenlang dichtbij, in het Familiehuis.

“Dankzij het Familiehuis konden we samen ontbijten”

Hein logeerde weken achter elkaar in het Familiehuis. “Ik wilde, net als nu, iedere dag bij Saskia zijn. Bijvoorbeeld om samen te ontbijten. Bovendien kon ik hardlopen in het nabijgelegen park.” Saskia vond het vooral fijn om te weten dat Hein bij haar om de hoek logeerde. 

"Ik voel me hier zo thuis.."

Haar man wordt eind januari 2018 opgenomen, en Bep verhuisde mee naar het naastgelegen Familiehuis. “Hij had nog nooit in het ziekenhuis gelegen dus dat was best spannend met chemokuren en transplantatie. Gelukkig is iedereen zo lief, zowel in het ziekenhuis als in het Familiehuis. Dat helpt enorm.''

"Als naaste moet je jezelf rust en tijd gunnen om bij te komen"

"Ik heb zulke fijne geprekken gehad met andere gasten. Ik weet uit ervaring dat je jezelf juist als naaste rust en tijd moet gunnen. Anders word je teveel geleefd door de situatie en voordat je het weet ben je dan zelf patiént" zegt Marielle die met haar twee zoontjes in het Familiehuis logeerde. 

Logeren dichtbij het ziekenhuis

Wordt je partner of familielid behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut of ben je zelf poliklinisch patiënt? Dan kun je logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Dat bespaart energie en reistijd.
In een huiselijke omgeving kun je zelf koken en wassen. Je kunt gebruik maken van het gratis pendelbusje dat regelmatig tussen het Familiehuis en het ziekenhuis rijdt.
Wil je even binnenkijken, loop dan gerust even langs. Onze vrijwilligers laten je graag het Familiehuis zien.