Ren tegen kanker en Wandel tegen kanker tijdens de NN Marathon Rotterdam en haal geld op voor Familiehuis Daniel den Hoed

KWF maakt brug tussen Familiehuis en Erasmus MC Kanker Instituut mogelijk

Verbinding tussen mentale en fysieke kankerzorg in Rotterdam dankzij KWF-acties 'Wandel en Ren tegen kanker' tijdens NN Marathon Rotterdam op 15 en 16 april 2023.

8 november 2022

Wandelaars en hardlopers die op 15 en 16 april 2023 via KWF meedoen aan de NN Marathon Rotterdam dragen met hun deelname bij aan de nog te bouwen Daniel den Hoedbrug in Rotterdam. Het sponsorgeld dat zij ophalen wordt grotendeels geïnvesteerd in de directe verbinding tussen Familiehuis Daniel den Hoed en het Erasmus MC Kanker Instituut. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het Familiehuis.

KWF-directeur Johan van de Gronden: "Als je een zware behandeling moet ondergaan, vaak ver van huis en haard, is de steun van familie en vrienden van onschatbare waarde. Dicht bij elkaar kunnen zijn, in een warme, huiselijke omgeving, maakt een wereld van verschil. Wandelaars en hardlopers die via KWF meedoen aan de 2023-editie van de NN Marathon Rotterdam, slaan letterlijk een brug tussen fysieke en mentale zorg. Zij lopen zich in het zweet voor Familiehuis Daniel den Hoed en het realiseren van een loopbrug tussen het logeerhuis en het Erasmus MC Kanker Instituut. Door door een fiks bedrag bijeen te lopen helpen we de Gemeente Rotterdam dit project mogelijk te maken. Concreter kunnen we het finishdoel niet maken!"

Familiehuis
Familiehuis Daniel den Hoed biedt een tijdelijk 'tweede thuis' aan familieleden van kankerpatiënten die daardoor dicht bij hun naasten kunnen zijn. Ook kankerpatiënten die poliklinisch in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld, kunnen in het Familiehuis logeren. Voor Rick is het Familiehuis van onschatbare waarde: “Toen mijn vrouw Mireille in het ziekenhuis werd behandeld kon ons gezin dankzij het Familiehuis zoveel mogelijk samen zijn. Onze dochter Noa (4) kon iedere avond mama een nachtkus geven en daarna lekker slapen in haar bedje in het Familiehuis. Mireille is op 27-jarige leeftijd overleden. De tijd die we als gezin nog dicht bij elkaar konden zijn, is voor ons enorm kostbaar.”

Meer dan een brug
De zeer gewenste Daniel den Hoedbrug is een ode aan Dr. Daniel den Hoed, arts en één van de belangrijkste grondleggers van de radiotherapie in Nederland. Dankzij de brug kunnen gasten van het Familiehuis sneller en veiliger naar het ziekenhuis lopen. Een vertrouwd en gerust gevoel voor iedereen. De brug legt letterlijk een directe verbinding tussen patiënt en naasten en tussen het logeerhuis en het ziekenhuis. Er is op dit moment nog onvoldoende budget om de bouw van deze brug groen licht te geven. De bijdrage van KWF is dus zeer welkom. 


Over KWF Kankerbestrijding
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al ruim 73 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als Centra voor leven met en na kanker en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Ren tegen kanker of Wandel tegen kanker tijdens NN Marathon Rotterdam en haal geld op voor Familiehuis Daniel den Hoed

Inschrijving Team Familiehuis

Ben jij in voor een uitdaging en wil je jouw sportieve prestatie omzetten in een bijdrage voor de Daniel den Hoedbrug en het Familiehuis? Schrijf je dan in voor de NN Marathon Rotterdam via onderstaande button. Vergeet niet lid te worden van 'Team Familiehuis Daniel den Hoed' zodat je een eigen actiepagina kunt aanmaken voor jouw donaties. Haal je meer dan € 500,- aan sponsorgeld op? Dan beloont KWF jou met het unieke 'Ren of Wandel tegen kanker'-shirt. Je kunt kiezen voor een complete marathonafstand (42,195 km), 1/4 marathon (10 kilometer) of één van de wandeltochten van 5 tot 15 kilometer. 

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635