'Wie een brug legt naar een ander, kan altijd heen en terug'

Wandelaars en hardlopers die op 15 en 16 april 2023 via KWF meedoen aan de NN Marathon Rotterdam dragen met hun deelname bij aan de nog te bouwen Daniel den Hoedbrug in Rotterdam. Het sponsorgeld dat zij ophalen wordt grotendeels geïnvesteerd in de directe verbinding tussen Familiehuis Daniel den Hoed en het Erasmus MC Kanker Instituut. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar het Familiehuis.

Meer dan een brug
De zeer gewenste Daniel den Hoedbrug is een ode aan Dr. Daniel den Hoed, arts en één van de belangrijkste grondleggers van de radiotherapie in Nederland. Dankzij de brug kunnen gasten van het Familiehuis sneller en veiliger naar het ziekenhuis lopen. Een vertrouwd en gerust gevoel voor iedereen. De brug legt letterlijk een directe verbinding tussen patiënt en naasten en tussen het logeerhuis en het ziekenhuis. Er is op dit moment nog onvoldoende budget om de bouw van deze brug groen licht te geven. De bijdrage van KWF is dus zeer welkom. 

Zij rennen of wandelen voor het Familiehuis

Erwin & Ellen rennen voor hun broer

Erwin en Ellen hebben (helaas) van dichtbij gezien wat het Familiehuis voor kankerpatiënten kan betekenen. Zij doen mee aan de marathon ter nagedachtenis aan hun broer Marco. Marco verbleef samen met zijn moeder een aantal keer in het Familiehuis tijdens zijn behandeling in het Erasmus MC Kanker Instituut. 

Caroline zet het werk van opa voort

Caroline is de kleindochter van Daniel den Hoed; de naamgever van de voormalig Daniel den Hoedkliniek én het Familiehuis. Samen met haar zus Susanne gaat ze de uitdaging aan om de marathon te lopen om zo geld op te halen voor de Daniel den Hoedbrug. Voor Caroline de derde keer. Susanne rent de marathon voor het eerst. 

Rob zet z'n beste beentje voor

Rob is al sinds 1999 vrijwilliger in het Familiehuis. Samen met Jannie wandelt hij 15 kilometer voor het Familiehuis en de brug. "Elke week ervaren wij wat dit thuis betekent voor gasten en hun naasten. Wij zetten ons beste beentje voor om geld in te zamelen voor 'ons' Familiehuis en de realisatie van de Daniel den Hoedbrug."

Help jij de Daniel den Hoedbrug te verwezenlijken?

Wil jij ons helpen deze brug te realiseren? Doneer dan direct aan KWF of een deelnemer van de NN Marathon Rotterdam. 

Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting. Het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun naasten wordt liefdevol ondersteund door stichting Roparun en vele andere geweldige donateurs. 

Kankerpatiënten kunnen niet zonder hun familie. Het Familiehuis kan niet zonder u!

Contact

Familiehuis Daniel den Hoed
Karl Weisbardstraat 205
3015 GM  Rotterdam
010 - 704 11 05

familiehuis@erasmusmc.nl

NL24 ABNA 0491 9890 75
Fiscaal nummer 0092.05.676
KvK nummer 41131635