Sleutel van het nieuwe Familiehuis overgedragen!

Na ruim twee jaar hard werken door vele partijen is het zover: het toekomstige pand van het Familiehuis Daniel den Hoed in Little C, tegenover het Erasmus MC, is opgeleverd.

“Op 30 september hebben we de sleutel gekregen van de bouwcombinatie. De komende maanden gaan we samen met leveranciers, medewerkers en vrijwilligers het pand intern verder afwerken, inrichten en gebruiksklaar maken. Begin januari hopen we de eerste logeergasten hier te kunnen ontvangen” zegt de trotse directeur Rachel Maréchal.

“We zijn uiteraard heel blij met dit prachtige nieuwe en veel grotere Familiehuis, met 30 gastenkamers, waar we straks zovele families kunnen bijstaan in de moeilijke periode van behandeling tegen kanker. Poliklinische patiënten die in het Erasmus MC Kanker Instituut worden behandeld zijn van harte welkom, naast de familieleden van kankerpatiënten die zijn opgenomen. In het nieuwe huis kunnen zij op loopafstand van het Erasmus MC logeren en elk gewenst moment bij hun zieke naaste langs gaan. Een hele geruststelling in een onzekere tijd waarin je alle steun nodig hebt.”

Ze is blij met alle steun die het Familiehuis in de afgelopen jaren mocht ontvangen. “Onze donateurs, stichting Roparun, fondsen, bedrijven en leveranciers hebben met elkaar de realisatie van dit nieuwe Familiehuis mogelijk gemaakt. Daarnaast zijn we erg blij met de steun die we op allerlei manieren vanuit het Erasmus MC krijgen.”

“We doen het ten slotte allemaal voor hetzelfde doel: patiënt en familie ontzorgen in een emotioneel zware tijd. En dat we dat vanaf begin 2021 kunnen doen vanuit een prachtige nieuwe locatie op loopafstand van het Erasmus MC, stemt ons dankbaar” aldus Maréchal.