Schorre kelen en een geweldige opbrengst vanuit Zing je Schor 

Het ludieke benefietevenement Zing je Schor voor het Familiehuis heeft op donderdag 13 februari maar liefst € 88.500 opgeleverd. Dat geld kwam bij elkaar dankzij Rotterdamse amateur-artiesten die hun optreden in Kantine Walhalla lieten sponsoren door hun relaties. Het opgehaalde bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed, dat later dit jaar tegenover het Erasmus MC in gebruik wordt genomen.

Harry-Jan Bus (Theater Walhalla) en Michael Arbman (Bytesnet) namen vorig jaar het initiatief voor Zing je Schor! Met behulp van SAMReclame, de band Het Groot Niet Te Vermijden organiseerden zij in 2020 voor de tweede maal het ludieke popevenement. “Deze benefietavond is anders dan de gebruikelijke gala’s” aldus Bus en Arbman. “Zing je Schor is een informele popavond waarbij amateur-artiesten onder begeleiding van Het Groot Niet Te Vermijden samen met het publiek uit hun dak gaan voor het Familiehuis Daniel den Hoed.”

Onder de deelnemende amateur-artiesten waren Shirma Rouse, Simone Roerade, Harry-Jan Bus en Rachel van Olm, Teus Baars, Eric van Veen, Diana Smit, Fred van Duijvenbode, Tony Mastrantuono, Kim van ’t Klooster, Joris de Raadt, Philip van der Ent, Geert van de Guchte, Eva en Rick van der Vegt, Danielle Groenendijk, Esther de Rooij, Wilma Slinger, Monique Rijshouwer, Reshma Gulrai en Bianca Boon. De artiesten werden gestyled voor hun optreden door Gerda en Linda van Beautymakers en professioneel voorbereid door zangcoach Simone Roerade. Foto's werden gemaakt door Mirjam Lems en film door B.Made Rotterdam. 

Het opgehaalde bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed dat eind 2020 de deuren opent tegenover het Erasmus MC. “Het is ongelofelijk belangrijk dat kankerpatiënten en hun familie ook in de toekomst dichtbij het ziekenhuis kunnen logeren” aldus directeur Rachel Maréchal. ”We zijn dan ook heel blij met een hartverwarmend benefietevenement als Zing je Schor, dat – geheel in lijn met de doelstelling van het Familiehuis – samen met velen wordt georganiseerd.

13 februari 2020